Springtime is spring time

Våren är här!!! Så underbart, jag får så mycket vårkänslor i kroppen att jag knappt vet var jag skall göra av dem. Solen är verkligen välbehövd, särskilt nu, när jag är på praktik och åker hemifrån klockan sju och kommer hem vid sex-tiden. När jag åker är det nästan varmt i luften och när jag kommer hem hinner jag njuta av den vackra vårsolseftermiddagen. Förra helgen, likaså denna helg, jobbade jag på elevhemmet. Trots detta har jag ändå lyckats ganska väl med att utnyttja de vackra dagarna till max.

Förra helgen tog jag och Linus vårt pick och pack och drog med Prinsen på skogsfärd. På vägen dit mötte vi min platspolle Bonsai som var ute och busade med sin ägare. Jag lyckades ta två snabba bilder på honom när han stod still, annars dansade han mest omkring på stället och hade ingen alls lust att vara med på bild.image82
Bonsai vid en ridstig

 Väl ute i den djupaste skogen fick Prinsen glädjefnatt och var helt utom sig av lycka. Han har ju varit lite deppig nu när det är en massa löptikar i området som han vill hitta på dumheter med. Skogen var dock verkligt fantastisk med blåsippor och underbar våt mosslukt. Det var t.o.m. så underbart att jag och Linus gjorde om spektaklet dagen efter så vi var verkligen två skogsmullar förra helgen.image83
flyga kan man göra i skogen

I veckan har det varit full rulle på praktiken. Jag praktiserar på en högstadieskola utanför Sala i en liten by som heter Västerfärnebo. Trakten är oerhört fin med en massa gamla 1600-tals bongårdar i ett bördigt kuperat landskap. För att komma dit ut åker jag med två lärare på skolan- ett par dinosaurier vid namn Bert och Gunnar. Gunnar skall pensioneras nu till sommaren och har varit på skolan i 36 år. Dinosarna är dock helsköna snubbar och vi har verkligen snackar om allt mellan himmel och jord under bilfärden. Jag hörde dessutom ryktesvägen via Umeå att Gunnars dotter vann fröken Sverige tävlingen 1994: Känn på den!

Min handledare är även hon riktigt skön, speciell men skön, har verkligen lärt mig otroligt mycket på bara tre veckor. Sen klasserna?. Var skall jag börja? Jag kan bara kort och gott säga att trots alla bråk jag har haft med eleverna är de helt underbara och jag älskar fasen att undervisa! Vilken kick! Wow. Trots att läraryrket egentligen handlar väldigt lite om undervisning och väldigt mycket om åtgärdsprogram, konflikthantering, tjat och möten, så kommer de där ljusglimtarna vara så värda all möda.

Så idag är det äntligen fredag och jag är minst sagt slut, skall jobba i helgen igen så nu har jag med andra ord inte varit ledig på två hela veckor. Som tur är, är det valborg nästa vecka och efter det är jag ledig fyra dagar, så välförtjänt för min trötta hjärna. Men innan jag skall gå och lägga mig denna afton har jag återigen lyckats nyttja solen till max- kom precis in från en liten grill seans med Limpan, Björta och Carine. Oh vad najs det skall bli med sömn- god natt!
 image84
grillgang

image85
soldyrkare

image86
grill master

RSS 2.0