Vardagen rullar på

Nu var det ett tag sedan ni sist hörde från oss på Flogstavägen 83B och jag kan bara meddela att allt fortfarnde går galant. Vi har dock haft väldigt mycket besök på sista tiden och i torsdagskväll sa den lilla ifrån och var inte alls sig själv- så det var bara att skicka hem våra kära gäster, som lyckligtvis är förstående och inte tog allt för illa vid sig.

Annars växer Prinsen så det knakar, och tycker fortfarande det är hemskt kul att bita våra stackars händer och armar. Det börjar bli bättre men ibland har man verkligen lust att strypa honom, särskilt när han biter så hårt att det går hål. AJ AJ.

I takt med bitandet har även busandet kommit, som för det mesta bara är charmigt. Bland annat var vi tvugna att köpa en ny vattenskål eftersom Prinsen tyckte att den gamla fungerade bättre som badbalja. Den nya "Non Splash"- matskålen har funkat perfekt tills idag då Prinsen upptäckte att han faktiskt kunde välta skålen och att vattnet  till hans stora glädje strömmade ut på golvet. Han tycker även det är hemskt kul att "koka kaffe" i vattnet: alltså blåsa ut bubblor i vattnet med nosen och sedan försöka fånga dem. Ja det är ingen dum hund vi har skaffat, det kan jag lova.

Med mig och Linus är det också bra, trots att vi har blivit "småbarnsföräldrar". Visst finns det stunder då man redan längtar tillbaka till ens gamla lugna liv, men mest trivs vi med rollen som uppfostrare och lektanter. Linus har som tur var inte jobbat särskilt mycket och jag har därför hunnit träffa vänner och gjort utflykter på egen hand. Ikväll är jag dock ensam med galningen så vi får väl se hur jag klarar det :)

Näste vecka får jag återigen permission och denna gång bär det av till Götet och konstert med Rolling Stones. Jipii!

och så lite bilder såklart....

image29
på utflykt

image30
i cykelkorgen

image32
En riktig herre han han redan hunnit bli :)


Dag 5- One ear up

Jag bara måste lägga upp några bilder på Prinsen vars ena öra nu står upp... Hurra!!

 image23
sorgsen Prinsen

image24
Glad Prinsen

och så fler bilder....

Dag 4- Satans son?

Igårkväll var det som vår lilla valp blev besatt utav djävulen. Prinsen alias Regan blev helvild och vår lilla sockersöta valp blev verkligen den vampyr ni såg på bilderna igår. Han ville inte äta, inte sova, inte kissa eller bajsa, utan endast bitas, bitas och bitas. Mest av allt ville han bitas i Linus händer och armar och inte alls i alla tuggben och leksaker som vi erbjöd honom. Nej äkta härligt människokött skulle det vara. Så Anna och Martin- han är redan ett riktigt monster.

image22
Satans son?

Även imorse var han som besatt och sprang runt runt runt och bet i allt möjligt och särskilt i våra fötter och händer. Sedan så började han kräkas grön sörja ( i äkta Regan-stil) samt kissa och bajsa på golvet ( Fortfarande som iExorcisten). Hu!tänkte jag, vi måste nog ringa efter en riktig Exorcist så att vi får tillbaka Prinsen.

Givetvis är Prinsen en valp som alla andra. Han har väl börjat känna sig hemmastadd på riktigt nu och därför dyker den riktiga lilla valpen upp... och trots allt jobb med att avleda hans bitattacker, gå upp och kissa klockan tre på natten samt torka kiss på golvet så är han vår älskade lilla guldklimp med eller utan djävulen inom sig.

Dag 3 hos Linus, Lotta å Prinsen.

Såpan fortsätter. Idag har väl inget särskillt hänt men Lotta tvingar mig att kladda ner något på bloggen. Men å andra sidan är det väl sånt man gör när man bloggar =)

Till skillnad från gårdagen då både jag och Lotta kände oss bakfulla av sömnbrist och koko i huvet av allt nytt, så har denna dagen flutit på bra. Givetvis har Prinsen farit runt och käkat och bitit typ, allt, men vår lilla Prins verkar nu förstå vad han heter, eller åtminstonde känner han igen ljudet och kopplar det till lek och godis. Stort steg i rätt riktning. Annars har han mest galoperat runt och njutit av vinden, vilket påminner mig om att hans öron äntligen står upp, alltså i motvinden.image20
Vampyrhunden anfaller

image21
Så här sover en äkta prins

maskar, körsbär och skall

Nu skall jag skriva ett sånt där äckligt, gulligt inlägg med massa detaljer, om min lilla prins. Ni som inte tål det kan sluta läsa nu.

För er andra som är kvar skall jag nu berätta hur det har gått för prinsen, mig och linus. För det första kan jag meddela att det har gått kanon. Så nu kan ni pusta ut, iallafall en liten stund tills det lilla yrvädret vaknar till liv igen från sin sovstund.

Igår förmiddag åkte jag och Linus samt linus kompis Johan som var chafför för att hämta hem vår guldklimp. Hos Ia var det full rulle som vanligt men Prinsen och hans syskon sov mest hela tiden.   


När det var dags för avfärd fick Prinsen ett alldeles nytt halsband i blått läder av Ia samt en snuttefilt med mamma Vildas doft. Resan hem gick gallant trots att det var varmt i bilen och Prinsen som ville, fick stå med tassarna mot mitt bröst så att han kunde titta ut. Väl hemma var han väldans gnällig och undrade var alla hans syskon tagit vägen men idag har det varit mycket bättre. Han har fått två nya bästisar- sköldis och kotte som han bär omkring på och leker med hela tiden, när han inte sover såklart. Visst visste man att valpar sover mycket men vad man inte visste var att det är så väldans tråkigt när de gör det. Man har ju liksom inget att göra när han ligger deckad på golvet :)

Rumsrenheten har gått över förväntan. Inte en endaste olycka har han lyckats med- duktig hund. Även natten har gått bra, lite gnäll men inte så farligt och en kissrunda vid halv fyra på morgonen. Han vaknade sedan vid sjutiden och då var det full rulle så jag och Linus gav upp och gick upp, käkade frukost, gick ut med honom osv. för att sedan sova två timmar till... så trotts att man är lite seg så har det hela gått galant.

Annars så har vi märkt  tre lite udda saker. Det första är att han ÄLSKAR körsbär. Utanför vårt hus finns nämligen ett körsbärsträd och det tog inte många minuter in på den första kissrundan förrän han satt i sig ett dussin. Så i fortsättningen tar vi en annan runda- man vill ju inte riskera att prinsen gör en emil och griseknoen och blir full på bären.

Något han även älskar är att gräva efter mask och sedan käka upp dem förståss. Inte särskilt nice tycker jag, men det är inte lika lätt att undvika som körsbären. Det tredje är kanske inte så udda, men snacka om skall den hunden har. Det började med att han skällde på en sur tjej som gick förbi och både jag och Linus blev chockade över vilket rejält skall den lilla parverln hade, ja ja vi får se till att han inte lägger sig till med några olater.

det var nog allt för idag... och som sakt mycket detaljer fick ni att gotta er i. Nu ligger han och snarkar på köksgolvet, något som även är underligt. att han väljer att ligga mitt på köksgolvet trots att han har båda hundsäng och filtar utlaggda. skummis ... :)

Nu följer lite bilder. Öronen har inte ställt sig upp än.. men det kommer med tiden, hoppas jag .
 

dagen innan

Ojoj så mycket det pirrar i magen.

Linus är så nervös så att han inte ens kan sätta sig ner, han vankar av och an i lägenheten och glömmer hela tiden vad det är han håller på med. " Nu kan vi inte gå och handla tillsamans på mycket längeee" säger han och ler stort och avbryter sedan mitt skrivande med att fråga vilket rengöringsmedel vi skall använda om det sker en olycka :)

Det är konstigt men jag är inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara, kanske för att jag gått och laddat på det här i över ett år, eller nej... ett helt liv har jag väntat och förberett mig för morgondagen...dagen då jag skall hämta hem min alldeles egen hund... min vår PRINSEN.

Mamma och Pappa åkte i morse och var riktigt besvikna för att de inte kunde följa med och hämta honom. Men Ia, uppfödaren, jobbade idag så det kunde bara ske imorgon. De har varit riktigt snälla och mamma har storshoppat till oss ( jag linus och prinsen) på både Ikea och Ica Maxi, kylen har proppfull med andra ord.

Nu skall jag snart gå och lägga mig och försöka sova ( om jag kan) jag är grymt trött och jag och linus har kämpat hela dagen med att packa upp nya grejor från föräldrarhemmet, satt ihop bokhyllor och valpsäkrat med galler. Vårt hem är numera helt valpanpassat.

so long!

last days in helsingborg + studiebesök i Båstad

Tjena bloggen!
Det börjar närma sig slutet för min Helsingborgs vistelse. Snart skall jag tillbaka till Uppsala där mitt liv snart skall förändras för all framtid. Min och Limpans Prinsen skall hämtas på måndag och innan dess skall jag hinna ta avsked av polarna här, rida en racingtur med Camilla i skogen och packa för att sedan köra upp med släp till Uppsala och där fixa till lägenheten så att den blir så "valp-säker" som möjligt, eftersom Prinsen är allt annat än "lägenhet-säker". Hörde dessutom av uppfödaren att han är en riktig utbrytarkung  och numera kallas för Houdini utav grannskapet. Han är helt enkelt mycket smartare än sina syskon som bara skall bråka hela tiden, duktig gosse det gillar vi :)

image5
Jag en utbrytarkung?

Annars har jag äntligen blivit klar med storensningen. Jag har dessutom lyckats att bygga en ny och mycket snygg garderob i lagom tid tills att jag skall lämna den.. mycket smart drag lotta.

 image6
Mycket stiligt

Det roligaste som har hänt i veckan var trots många underbara timmar utav storstädning, mitt studiebesök i Båstad. Som ni säkert har hört och sett i diverse skvallertidningar är det ju tennisvecka denna vecka och hela Stureplanspacket som gör sommarturné, var denna vecka i annars så trevliga Båstad. Jag oh min kompis Linn som har sommarställe i Vstrand begav oss därför till Båstad igårkväll för att gå på ZOO. Och ett Zoo var det verkligen. Folk till höger och vänster fulla och mindre fulla men alla ute efter en sak- att se så vräkigt rika ut som möjligt.

Jag och Linn tyckte de flesta killar mest såg ut som Lasse Berghagen- kopior med vita byxor, rosa stjortor och vita loafers och flickorna såg som prostituerade överklasstanter med små stjalar, uringat, mycket guld och brun utan sol. Båda könen hade ultra blonderat hår och svart utväxt i äkta Shakira-stile: mycket snyggt. Det fulaste av allt var dock att de flesta där  inte alls var särskilt förmögna, vilket gjorde mig mycket besviken. De vräkiga lyxbilarna var hyrbilar, "Champangen "de sprutade ned varandra med var billig Netto-jordgubbs mousserande inhandlad i Danmark och den omtalde 25 000 kr pizzan med bladguld verkade inte särskilt populär. Inte heller de stora båtarna man hört så mycket om verkade närvara... Nej Båstad för nu talar jag till er, jag tror nog ni får skärpa er lite om ni skall få kalla er Sveriges St. Tropez. Det funkar liksom inte med Gina Tricot- guld och H& M brillor. Jag är mycket besviken

image7
Sveriges elit...njaa?

Over and out- next time in Uppsala



storstädning at gadds'

Puh! vilken dag! inte nog med att man vaknade med en lätt huvudvärk efter gårdagskvällens öl- och ciderdrickande, idag var det dessutom dags för den fruktade storstädningen som mina föräldrar har tjatat om hela våren. Jag hade fuskstartat lite och trodde detta skulle gå på ett kvick, men puh så mycket mer det var att göra.

 

Alla vindar skulle tömmas, alla gamla lådor och påsar med grejor skulle packas upp och noga övervägas om de skulle hamna i släng- eller sparahögen. Samtidigt skulle jag tömma mitt gamla flickrum på alla gymnasieminnen och även där ta beslutet vad som skulle slängas eller sparas. Under dagen som gått har jag kommit till insikt med att:


1. det är jobbigt att storstäda.
2. man har för mycket grejor.
3. jag är alldeles för sentimental för att kunna städa på detta vis. Vill gärna spara varenda liten pappersbit från barndomen/ungdomstiden.
4. jag sparar och har sparat på alldeles för mycket skit.
5. och viktigast av allt- det är bättre att komma överens om innan om hur man skall gå tillväga när man storstäda. Skall vi skicka vissa grejor till loppis? Hur mycket skall vi källsortera? Var är högarna/påsarna för de olika källsorteringskategorierna? Och när skall vi äta?

 

Dessa insikter låter väl inte särskilt förvånande och jag tänkte dessutom på allt detta innan, men ändå blev jag sjukt förvånad över allt skit jag samlat på mig och alla minnen som dock upp, och även om vi försökte lägga upp en strategi innan vi började städa så var det så sjukt mycket grejor?. Blääää.

 

Mitt i allt kommer mamma dessutom på att ikväll är vår sista kväll att käka och hänga tillsammans i familjen och efter ett stort bråk om diverse familjeangelägenheter kändes det inte särskilt kul att behöva dissa familjen för Lailas grillfest. Så flickorna får klara sig utan mitt marshmallow -shottande ikväll, vilket jag är säker på att de klarar helt galant.

 

Linus är tillbaka i lägenheten i Uppsala och berätta i telefonen att vår ?lyckliga lotta? till vår stora sorg var stendöd- och då menade han verkligen stendöd. ? Den var liksom kolsvart och inte ett endaste löv fanns kvar?. ?Lyckliga Lotta? är vår annars så lyckliga älsklingsblomma som med sina ceriserosa blommor varit får älskling hela våren. Trots att vi ställt in alla blommorna i badkaret och ställt dörren på glänt var hon alltså nu stendöd. Vi sörjer stort.

 

Annan information som kanske kan intressera dig kära läsare är att Linus tydligen har fått en vaxpropp och funderar på att kontakta läkaren imorgon, detta efter mina varningar då jag själv en gång i tiden fick åka till akuten för samma åkomma. Vaxproppar är inte att leka med gott folk.

 

Nu skall det bli krubb och imorgon mer storstädning. God natt!

 


På väg in i framtiden

Jag har länge försökt hålla mig ifrån detta bloggande, vägrat läsa någon endaste blogg och verkligen helt satt mig emot att starta en egen.... Men förr eller senare, i detta fall senare, kommer framtiden eller nuet ifatt en och man börjar känna sig som en riktig gammal tant. Att jag dessutom upptäckt rynkor vid mina annars unga ögon tillsammans med en vetskap om att jag inte kan dricka som jag kunde tidigare, gör inte saken bättre. SÅ, gott folk, världen, jorden, cyberspace- här är jag!!

Min kära sambo är också med mig ( fast han inte vet det ännu) tillsammans med vår snart leveransklara valp AKA Corken. Vad bloggen skall handla om kan enbart framtiden utvisa.

Så tack så mycket för det fina välkomnandet ( hade kanske väntat mig applåder och snacks, men tystnad går bra) och välkommen hit läsare- vem du än är.

image2

RSS 2.0