Corgi Love

Corgis är älskade världen över, kolla bara in detta:

Så här ser det ut när Drottning Elizabeth far i världen...


Och i Japan är corgin en riktig favvis....


och gillar man corgisar riktigt mycket kan man köpa skålar och godesdjur....





eller varför inte en tatuering?




Dags att fira

Jag har tre saker att fira:

1: Jag har tagit min efterlängtade examen
2: Prinsen har blivit bättre
3: Jag har fått jobb! (en liten tjänst men iaf.)

HIPP HIPP HURRA FÖR MIG!!

Denn fantastiska examenspresent fick jag från min kära sambo:

Återbesök

Idag var vi hos veterinären på återbesök och trots att Prinsen har tappet 3 kg sen i somras så mår han mycket bättre! Jippi! Nu har vi gjort upp en rehab-plan och om två veckor ska vi ex. få träffa sjukgymnasten där han ska få simma. Det blir toppen!

Ni kan inte fatta hur glad jag e att veterinären var så positiv. Han kan fortfarande få återfall men han har verkligen svarat bra på behandlingen. Så skönt!!!


En räv bakom....

Daisy har varit lite lurig på sistone och vi har inte riktigt förstått varför. För en stund sedan kom dock Linus in och berättade att han sett en räv borta vid soprummet och då förstod jag att nått lurt var på gång. Och så nu när jag skulle titta på lite bilder som jag tog häromkvällen på Daisy fick jag se beviset!



Där hade den varit hela tiden, räven som lurat bakom örat. Kanske kommer den att lura bakom mitt öra nästa gång? "

OH NO"


Varmkorv-boogie

Fyhelvete för att äga fyra hundar. Två är inte särskilt jobbigt men fyra hundar är helt enkelt två för mycket. Som ni vet har vi ju min kompis två dvärgtaxar som vi passar för jämnan och där min kompis passar våra hundar också för den delen. I flogsta har jag på grund av detta länge varit känd som (den galna) hundkvinnan, det ser sjukt roligt ut ( och jobbigt är det) när jag kommer med dessa fyra korvar (två stora och två små) på rad. Ofta brukar jag bara tycka det e kul, även om jag undviker att gå ut med dem alla på en gång.

The gang: "Vi ser oskyldiga ut men det är vi inte"


"särskilt inte på promenaderna där vi går åt alla håll för att retas"




Men denna gång är det inte några enstaka timmar som jag har det på detta vis. Min vän är borta hela tre dagar (!) vilket gör min lägenhet till värsta hunddagiset och promenaderna till ett rent helvete. Nä, denna gång är varmkorv-boogie inte min melodi.


Vargavinter



En vargavinter fast inte för vargen.

Jag kan inte fatta vad som här hänt egentligen....

Jag minns när jag var liten och läste om vargar i skolan, då fanns det ca 40 vargar i Sverige och sedan dess har man jobbat hårt på att återinföra detta unika och fantastiska rovdjur som är och borde vara en del av vårt naturarv. Och så när äntligen den inavlade stammen börjar få fotfäste så börjar man jaga dem!! Jag fattar inte...

Jag förstår att man kan behöva skyddsjakt (i få fall), men inte när det är så få individer och inte på detta ursinnigslösa och helt ogenomtänkta vis, helt utan tanke på vargens inavelsgrad eller ålder. FY FAN!

Det är som om vargarna i Skånes djurpark visste att vi inte är på deras sida längre, som om de försökte fly från oss. Bara för att falla offer för människan, återigen!

Usch. Jag blir så ledsen

Lata vinterdagar

Visst e det kallt, men fasen vad fint det é. Jag passar på och njuter lite extra, för vem vet när jag nästa gång får njuta av sådant vackert vinterväder.




Prinsen ligger fortfarande hemma och får inte vara med på promisarna, när han väl är ute är det dubbla täcken som gäller. Men Dejjan har iaf. en varm päls och gott med fett som räcker. Tror dessutom hon har växt lite över jul... eller vad tror ni?






Idag hade vi turen å träffa två bra hundkompisar på vägen också

... den frusna damen Animal med matte Linnéa



....och Daisys pojkvän Wille förståss :)





Sen hittade Daisy och Wille ett konstigt hål som måste undersökas...




WIIIEEE!!



Nu ligger hon och sover sött i sin hundsäng, det e jobbigt att ha kul i snön :)


Det kalla nya året

2010, året som började med en köldknäpp. Tillbaka i Uppsala har vi verkligen frusit men också njutigt av den vackra snön.







Prinsen tyckte dock att det var för kallt och drömde om varmare väder.....


Julen i bilder

Här kommer en liten bildresumé från den fantastiska julen :)


Södertuna Slott med jobbet:



Sen bar det väg till Skåne genom vinter-Sverige:




Helsingborg:









RSS 2.0