Ledig Dag

image103
Till skillnad från häromdagen så är min sinnesstämning idag på topp. Jag känner mig kreativ, glad och energisk. I fredags var det den sista dagen på praktiken, i helgen jobbade jag och idag är jag, just det kära läsare..FRI! Jovisst, det är sant att jag skriver PM men på grund av att det nu var sju veckor sedan jag sist skrev något stort inom universitetsvärlden så går det lekandes lätt. Jag  gick upp vid tio och hade en lång frukost med ägg, lekte sedan med Prinsen och hunden Ellen på gräsmattan utanför vårt hus tillsammans med Eshtar och skrev sedan fyra sidor på mitt PM innan lunch.

image102

Till lunch gjorde jag snabbpizza efter ett recept jag hittade i dagens DN ett recept som jag sannerligen kommer testa igen. MUMMS! Linus var dock lite besviken på att pizzasalladen han gjorrt inte blev så god som han förväntat.

image105

Efter lunch kom Johanna över och det blev kaffe på vår älskade balkong. Efter kaffet tog jag och Johanna en promenix med Prinsen och när jag kom hem skrev jag fyra sidor till på promemorian.

image104

Så nu klockan fem tyckte jag att jag återigen var förtjänt en liten paus med glass och varm persika och te. Sen skall jag väl sätta mig snart igen och skriva klart :)

image106

Innan jag slutar tänkte jag berätta om de förändringar jag lyckats göra i lägenheten på sistone. Först har vi ju balkongen, som blev uppimpad med nya dynor, ett litet sidbord av två krukor, ett fällbord, en korgstol och en massa nya blommor. Hela vår lilla familj älskar att hänga i detta "glömda rum" för att citera Martin Timell. Sovrummet här också fått sig en uppfräschning, främst med hjälp av fyra nya tavlor som jag gjort. Två stycken gjorde jag med decoupage och oljefärg, en annan är ett hederligt collage med en bakgrund som består av en kinesisk tidningssida, som mina nya tekoppar som jag köpte i en kinabutik för några veckor sedan var inpaketerade i. Den sista tavlan är precis vid min säng och är bara en ram med en massa bilder på mig och Linus. Bilder från våra ?semestrar? tillsammans (Österlen, Manchester och Falkenberg, väldans exklusivt må jag säga). Jag brukar ligga och titta på bilderna innan jag somnar och påminnas om att jag har och haft det bästa liv man kan tänka sig med min älskade Linus. Usch nu blev jag riktigt klychig, men som sagt jag är väldigt glad idag, så jag liksom inte låta bli? ni får förlåta mig :) Sen har jag också gjort den där decoupage rislampan som jag skrev om för några månader sedan. Den blev inte så bra som jag hoppats på, men ingen kan väl va perfekt :) NU gott folk, nu skall jag plugga. Puss i solskenet!



Majnatt

image101

Det är med sorg i hjärtat som jag ser staden blomma i syrenens lila nyanser. Jag jobbade natt igår och när jag gick mellan de olika elevhemmen i den ljusa natten kände jag en sorts vemodig känsla som jag alltid känner så här års. Den tunga doften av syren tillsammans med fåglarnas yrvakna kvitter, som här i Uppsala redan börjar vid ett tiden på morgonen, får mig att påminnas om att min favorit högtid snart är över och sommaren med dess förväntningar och besvikelser snart är här.

När jag ännu gick i skolan var denna tid en underbar men också mycket sorgsen tid. Man var rastlös i kroppen och ville bara ut på sommarlov, samtidigt som man var lite sorgsen för att lämna klassen och kompisarna. Det var som om man visste att varje sommar skulle något stort hända för någon i klassen, något stort som kunde vara både underbart och hemskt, men något som gjorde att när höstterminen kom och klassen åter fick träffas var inget sig någonsin likt igen. De två bästisarna som alltid hållit ihop var inte längre vänner, någon av tjejerna hade fått mens och tyckte att vi andra inte längre var roliga att leka med, någon hade träffat en kille på semestern som den skrev långa kärleksbrev till, ja varje sommar var det samma sak och varje sommar var det samma känsla av att man efter varje sommarlov tagit ett steg längre bort från barndomen och ett steg längre in i vuxenlivet.

Ni får inte missförstå mig, jag älskar verkligen sommaren, men det är en bitterljuv kärlek som jag redan påpekat, planterades i mig i barndomen och som varje försommar får mig att känna samma känsla av hänryckelse och vemod på samma gång. Och det är när jag vandrar i den ljusa natten bland syrenens doft och fåglarnas yrvakna kvitter, som mina minnen börjar vandra tillbaka till skolans förflutna värld och jag minns alla de stora ting som hände Mig varje sommar.

HAPPY B-DAY!

image100

Idag fylller vår lilla skrutt ett år! Kan man tänka sig att vår lilla parvel hunnit bli ett, det är så att man blir gråtfärdig. Födelsedagen har firats delvis med födelsedagskalas hemma hos Lena, Erik och Joel som äger Prinsens brossa Mango. Även Ia var till vår stora gjädje där med hela sitt hundgäng. Sammanlagt var det fem corgiasar och två andra hundar på kalaset, tillsamans med fyra tioåringar, det var kort och gott ett kontrollerat kaos som var trevligare än man kan tro att besöka :) Prinsen har fortfarnde minst, men dock snabbast av corgisgänget- det ni!

image95
Så här trött är man när man vatt på kalas

Idag firade vi dock återigen, men bara i familjen ;) Prinsen fick en blodkorvstårta som var mycket populär, det kan jag lova :) Nu skall jag sova och det skall nog Prinsen också och drömma sött om sitt första människoår.

image96image97
Snälla Husse får jag äta tårtan nu?


image98image99

VARSÅGOD!

balkongliv

Trots det  nu sämre vädret är balkongen en hitimage94


"Det här är sista gången som Camilla kommer hit"- sa Linus och log

image93
Vilken perfektion, vilket fantastiskt avslut, och så är det min namnsdag och allt. Nu skall ni får höra lite meningslöst nonsens om min underbara helg. Flytet som jag talar om började i torsdags, eller nja redan innan det faktiskt, redan för tre veckor sedan när det fantastiska vädret som varit började, det var nog då som det började. Men tillbaka ti ll i torsdags, det var då äntligen eller skall jag säga fruktansvärtligen dags för mig att ha besök av min examinator som skulle komma för att titta på när jag höll lektion. I flera dagar hade jag varit nervös, med magknip yrsel och surrande bin i magen, för inte var det söta små fjärilar i min mage inte, det var baske mig surrandes elaka bin. Men såklart så gick det helt fantastiskt, jag fick så mycket beröm att jag knappt visste vad jag skulle ta vägen och mina söta underbara sjuor var underbarast, så de där bina hade knappast behövt bygga bo i min mage.

I fredags var det då firandes med lite grill hos Malin på Göteborgs-taket, och Prinsen gjorde fin succé, trots att han tyckte det var läskigt med höjden. Det var även väldans skönt att få träffa lite normalt folk för en gångs skull, då jag tröttnat en del på att umgås med 14-åringar hela dagarna. På göteborgstaket höll dessutom Gute-Camilla för underhållningen och Malin för maten- så det kunde ju inte bli annat än en strålande kväll.

image88

Så i lördags kom min älskade Camilla på besök, ni kan läsa om hennes blogg om ni är intresserade, hon är väldans lattjo kan jag upplysa er om. Camilla och jag och Limpan hade i alla fall en fin fin lördagskväll med Boccia ( tänkt italiano-uttal) och jäkligt kassa grillar som inte ville vad de skulle. Mat blev det i alla fall och sedan film, världens underbaraste Napoleon Dynamite, jag säger bara "YESSS".

image89

image91

I söndags var det sedan återigen flyt med 25 Cº + , solsken och en underbar brunch på Gbg?s, sedan blev det fete-shopping där jag hann handla 10 plagg på mindre än två timmar, aj vad min plånbok har anorexia nu. Kläderna var dock super fina och det blev bland annat en rosa, japansk, baseballjacka samt två stycken 80-inspirerande bikinis som Linus var ?skeptisk? emot. Nåja han vänjer sig väl. På kvällen regnade det ett underbart sommarregn så vi slapp slåss mot en ny uppsättning ICA-grillar och åt "himma luad" thai-mat inne istället.

image90

Och så har vi då idag, den tolfte maj, då världens vackraste namn har namnsdag, grattis mamma, grattis Lotta Fredriksson. Tack de som mindes mig. Idag blev det som tur var ingen shopping, men en tur till min lånebebis Bonsai samt ärenden på stan som bestod av att ta en massa bilder på en röd älg samt att fika med Malin. Så som ni märker gott foll. Just nu är livet oförskämt bra, och så är det ju också min favorit årstid, den mellan hägg och syrén....

Maj är här

Hej hopå i gallop!
Vårens kaskad av explosion i intensivgrönt, klorofyllgrönt, neongrönt och vita körsbärsblommor är just nu inte nådig. Vädret har varit underbart skönt över en vecka nu så min gråa och skynkliga själ har fått åter liv och sprakar av färg. Detta tar sig i utryck i allt jag har på mig och allt jag köper just nu. Igår var det regnbågedynor till balkongen, innan dess två stycken rosa nyanser av pelagonier och jag har dessutom allvarligt funderat på om jag skall köpa ett ceriserosa halsband till Prinsen. Även Linus har drabbats av våryra, just nu håller han på att polera våra matta möbler med möbelpolish.

Vår valborg passerade nästan obemärkt, förutom att hela grannskapet förvandlades till en festivalplats, med grillning, hög musik och fylla så firade ingen av oss årets valborg. Förra året hade vi bestämt oss för att dra på solsemester under årets siste april, men för min del kom jobb emellan. Valborg för mig blev alltså att undervisa kiddsen i judendom på dagen och köra hem fulla 16åringar på natten. Det var dock jäkligt kul att jobba då hela teamet var samlat. Bamse bjöd dessutom på sjukt god smörgåstårta så det var bara att tacka och ta emot.

Efter över två veckor utan ledighet var så äntligen första maj och den efterlängtade friheten att göra vad man vill här. Jag och Linus nyttjade det fina vädret och var hurtiga än hurtigast då vi gick en lång promenad i skogen. Fatta att det var tomt där, då hela Uppsala befann sig i en kollektiv baksmälla efter tre dagars festande. Bara jag och Linus var uppe för att njuta av lugnet.

             image87
             El vino Talango

Igår hade vi sushikväll i Eriksberg men kvällen tog slut alldeles för snabbt då vi inte tänkte på att sushi serveras och äts väldigt fort. Jag tror att vi satt på restaurangen i en halvtimme, max! Och då hade vi proppat i oss misosoppa, 9 bitar sushi och en kanna grönt te. Trots att vi drog ut på det så gick det alltså i ett huj, efter att ha suttit i en kvart och bara pratat med tomma tallrikar, kände vi oss så obekväma av den japanska servitörens blickar ( han kom säkert från korea förresten) att vi lommade hemåt. Så plötsligt hade vi en massa timmar hemma som vi inte hade räknat med. Detta ledde till att vi korkade upp en flaska rött som blev till två och vår kväll blev fantastisk rolig trots att vi tittade på skit-TV som ?talang 2008?. Innan vi gick och lade oss lyckades Linus paja vår nya spegel, som enligt honom ?flög över rummet?. Jag tror dock att det snarare hade med vinet att göra. Så idag blir ärende-dag på Rusta och Ikea där en ny spegel skall inköpas. Puss hej- svej!

RSS 2.0