Ensamhet eller frihet?


var det så länge sen?

Idag har jag:

- tagit avsked av Linus och Prinsen
- lyssnat på "windowlicker" ( aphex twin) på repat tusentals gånger
- sorterat cd-skivor ( jo, jag har och använder fortfarnde denna ntikvitet)
- städat med citek ( jag älskar när det fräter ljudligt)
- Varit sentimental ( läst gamla dagböcker och lyssnat på ett inspelat medelande från Henrik julen 2001, då vi fortfarnde var kära, men jisses vad pretto vi var)
- kollat på "alla vi barn i bullerbyn"
- ätit paj som blev över från midsommarforandet
- tvättat och bytt lakan
-duchat
- kommit ihåg att jag älskar radiohead
- tänkt på gymnasietiden (alltså varit sentimental igen)

och nu väntar jag på cissi..........

Jag vill sova



Jag är så sjuuuukt trött. Det är stressigare än stressigast på jobbet. Jag skall  dessutom jobba elva dagar i sträck och är nu på sjätte dagen vilket verkligen märks i kroppen. Hujedamig. Igår efter jobbet bjöd dock chefen på go cart åkning vilket var helt fantastiskt kul, jag var dock sämst och fick ett tröspris :( Efter det käkade vi middag hemma hos bossen, som bjöd på en riktig feast. Där testade vi även på att köra radiostyrd helikopter en present hade hade fått av oss som jobbar i födelsedagspresent dagen innan. Sedan sköt vi kolsyrepistol och där var jag bannnemig inte sämst!! Jag sköt faktiskt bäst av alla i gänget till allas och min egen stora forvårning. Så jag fick min revansh, ha ha . idag var det dock riktigt segt att jobba och de fyra sista dagarna innan midsommar lär ju inte bli bättre.. puh, nu skall jag dock käka glass och kolla på film...och sedan blir det sängen. bye bye


Hett

Dagen har varit het och klibbig och fylld med en varm nästan tropisk vind. En vind som känns som om den bär på en vetskap om något som vi människor inte vet. En vind som kommer med dåliga nyheter men också goda. Det kommer säkerligen regna ikväll, ett riktigt åskväder kanske? Det behöver moder natur just nu, här är så torrt så torrt. Stora sprickor i jorden. Rosorna blommar dock för fullt och de vackra kronbladen kramlar sig fast vid de sina när vinden tar tag i busken. De var så vackra, några av rosorna att jag var tvungen att ta in dem och sätta i en vas. Det blev fint.

Annars har jag ägnat min lediga dag åt att umgås med Carine. Det har varit väldans nice. Vi har pysslat, lagat mat och Carine gjorde rabarberpaj. Oh vad jag har saknar försommaren. Det känner jag nu. Ikväll blir det gospel och återträff med Frida, henne har jag också saknar…mycket.


Bärnsten rules!

Som hundägare möter man förr eller senare på otrevliga djur som fästingar, i hundens päls. Visst har jag sett och haft fästingar själv, men med tanke på att Uppsala ligger i den zon i landet där man lätt får TBC eller andra hemska sjukdomar så blir man ju lite skraj. För att slippa att ens lilla älskling skall få dessa blodsugare så finns det en hel uppsjö av produkter att köpa på hundmarknaden, allt ifrån halsband fullproppade med kemikalier till spray med rosmarin. Men att sätta ett halsband på Prinsen som man måste ta av då han badar ” annars kan vattenorganismerna i vattnet dö” känns ganska äckligt, och de mer miljövänliga alternativen med örter luktar ju så starkt att man blir alldeles hög…. så ja, vad skall man egentligen göra? Redan förra sommaren hörde jag dock talas om ett alternativ som lät helt skumt men som jag nu har bestämt mig för att testa, nämligen att låta hunden bära ett bärnstenshalsband. Lät lite mycket hokus pokus för mig men efter att ha sökt lite på Internet och talat med flera hundägare som testat metoden måste jag säga att jag böjar tro på magin med bärnsten. Magin ligger helt enkelt i att det skapas en form av statisk elektricitet när bärnstenen gnuggar emot hundens päls, något som de lilla krypen inte alls gillar, det funkar alltså inte för människor tråkigt nog. Jag hittade sedan en sida på Internet där man kan beställa dessa halsband (http://www.elvingsson.com/),  men man är väl inte Lotta för inget så idag gjorde jag ett eget till min lilla korv och här nere kan ni se resultatet… måste säga att jag blev väldans nöjd själv. de svarta pärlorna är vanliga indianpärlor och "rosetten" som ni ser är ett elasitiskt band så att jag kan dra den över huvudet på honom. Jag anväände mig utav en grov dubbel fiskelina så nog borde det hålla ett tag ...Nu återstår det bara att se om det funkar....:)   

 


Minisemster

image115

Trodde ni nu att jag lagt av bloggandet för flera månaders tystnad, som jag gjorde i höstas? Då hade ni fel! Jag har nämligen haft en liten minisemester, och den var ljuvlig. Den började i torsdags då jag och Prinsen tog tåget ned till Helsingborg. Att mötas av Helsingborg badandes i kvällssolen, den svala havsbrisen i den heta dagen samt synen av hela stadens blommande rododendron gjorde att mitt hjärta fylldes av stolthet över att ha växt upp i denna vackra stad. Hbg i mitt hjärta, som jag hade uttryckt mig för några år sedan.

På fredagen bar det dock iväg från Helsingborg och nu tillsammans med mamma och pappa på väg till Landet med stort L, vårt sommarställe som ligger utanför Falkenberg. På väg dit hämtade vi upp broder Martin som jag inte sett sen julas. Vi ställde sen bilen inne i Halmstad för att handla mat för helgen. Martin och mamma drog in på hemköp medan jag och pappsen strosade runt på torget där en livlig torghandel ägde rum. Med kopplet i ena handen och en stretandes Prinsen, trängdes jag och pappa med halländska gubbar och gummor bland fruktstånden där vi klämde på tomater och sträckte oss efter de finaste rädisorna. Prinsen njöt i fulla drag av att slicka i sig gammal frukt ifrån kullerstenen och lukta på damernas kjolar. Det var mer än en gång som jag fick be om ursäkt för min byracka. När vi handlat klart vår frukt kunde jag och pappa dock pusta ut under ett träd med en välförtjänt glass och det kändes verkligen som om vi befann oss i en annan tid och i en annan värld.

Med bilen full av människor och matpåsar begav vi oss sedan iväg till vår kära gamla sommarstuga. På fredagsnatt kom även Linus dit och resterande två dagar tillbringande vi i ett härligt semesterlunk där vi varvade dagen med underbar mat lagad av mamma eller Martin, solande vid fiskeboden uppe på berget, badande i vågorna med Prinsen eller vandrande längst med stranden och i skogen. Som ni säkert märkt har ju vädret varit helt fantastiskt och när vi i söndags besökte några klippor där vi också badade, åt och solade, kändes det inte riktigt sant att det bara var den förste juni. Vattnet var dock för kallt för min smak men några dopp blev det givetvis. Prinsen har också njutit av denna semester i fulla drag. Trots att han tyckt att det varit jobbigt med värmen och blivit insektsbiten med sår runt nosen så var det en otroligt lycklig hund som jagade sin frisbee i vattenbrynet eller skällde på Linus som badade. Att inte behöva bry sig om koppel eller trafik har också varit otroligt befriande för oss. Dock blev vi nästintill jagade av ett gäng ung - kor eller tjurar som blev troligt sura på oss när vi kom klampande genom deras hage. Jag som aldrig brukar vara rädd för djur blev riktigt skrajsen när de rusade emot oss. Som tur var tog vi oss helt oskadda ut därifrån.

image116 
image117



I måndags var vi åter tillbaka i Helsingborg och hann med ett besök hos Linus två kompisar Anne och Charles och deras relativt nyöppnade kaffebar Koppi. Jag skall lägga upp deras blogg som länk här bredvid. Koppi är ett kafferosteri och kaffebar i ett och hemskt trevligt måste jag säga. De hade väldans mycket att göra när vi tittade förbi men vi hann med både iskaffe, bryggkaffe och espresso innan vi begav oss - och naturligtvis smakade kaffet ljuvligt. Vi var ju även tvungna att köpa med oss en påse rostat kaffe hem till Uppsala.



Resan hem gick dock i värmens tecken. Tågvagnens luftkonditionering fungerade inte, så både vi och stackars Prinsen led i 38 graders värme under hela fem timmar. Det värsta dock var att se hur en helt underbar hund till en alkis som var på tåget blev helt negligerad av sin fulla ägare som bara lommade omkring och mestadels höll sig i Bistrovagnen där luftkonditioneringen fungerade. Den stackars tiken låg hela tiden och spanade efter sin husse och ville inte dricka av det vatten som vi erbjöd henne. Usch vad man blir arg och ledsen när man ser sådant. Ägaren älskade säkert sin hund, men på grund av sitt missbruk kunde han ju helt klart inte ta hand om sin hund. Ja usch! Vad arg jag blir.

Nu är vi dock hemma igen och Prinsen har sovit i nästan två dagar. Dels för värmen som hållit i sig men också för att ta igen sig efter den för honom tuffa helgen. För min del har plugget börjat igen, men det är kortlivat då sista dagen är i morgon. Efter det blir det jobb i fyra veckor och sedan ett lååångt sommarlov! Nu blir det Bomberman på vårt gamla Super Nintendo, it rules! 

image121



RSS 2.0