Flugsvamp är farligt

                                    image73

Jadå sitter man här i natten och skriver. Har precis varit och jobbat och ibland är det svårt att varva ner när man väl kommit hem. Då är det ju perfekt att skriva lite blogg...


Veckan som varit har varit väldigt lugn och skön, vi har börjat med en ny delkurs på religionen: religionshistoria vilket passar mig extremt mycket bättre än den förra kursen jag inte ens vet vad den hette. Tentan förra veckan gick väl sådär men tentafesten var desto bättre, särskilt roligt var det när Värmlands-Daniel somnade klockan två bredvid sin drink vid det sista stället.


På fredagen vaknade jag med måttlig baksmälla och jag och Prinsen tog en höstpromenad i det fina vädret. Det skulle vi dock inte ha gjort för, ett tu tre, så hade den lilla galningen satt i sig en svamp. När jag till min förfäran upptäckte vad det var för någon sorts svamp- röd flugsvamp blev jag totalt paralyserad och visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag ringde förtvivlat Linus som givetvis inte svarade eftersom han var på en föreläsning och paniken bara växte och växte. Prinsen verkade dock inte bry sig ett dugg om att han precis käkat giftig svamp utan satt bara och tittade förundrat på mig.


Snabbt som tusan tog vi oss slutligen hem och efter en massa letande i förtvivlan fick jag tag på en veterinär som rådde mig att komma in akut. Nu skedde dock det sjukaste i mannaminne, Linus som nu hade ringt upp mig och snabbt beställt en taxi fick reda på att vi var tvungna att vänta 20 minuter för den sk. "hundtaxin". Även om vi inte var väldans glada över beskedet var det inte mycket att göra mer än att vänta. Jag skulle dock behöva vänta mer än 20 minuter. I 50 minuter väntade jag på den fördömda taxin med min sjuka valp i famnen, i FEMTIO minuter !!! Taxi- chauffören blev helt förskräckt när han hämtade mig: han hade inte fått höra någonting om en sjuk valp som behövdes skjutsas akut, trots att Linus säkert ringt tio gånger till Taxi-bolaget och frågat varför de tog sådan tid. I alla fulla fall kom ja fram till akuten med Prinsen i tid, och sedan fick vi stanna där i några timmar och vänta på att kräkmedlet skulle sluta värka... Prinsen mår nu bra efter att ha vilat upp sig i några dagar.


På kvällen var jag som ni kanske förstår helt slut, men det var ord och inga visor eftersom klubbverkar- Erika var på besök och hela gamla klubbverket skulle ut och festa. Det blev trots min minst sagt jobbiga dag en hellyckad kväll med tjejerna. Dagen efter hade jag inte heller tid att ta det lugnt trots att jag vid det laget var sjukt trött. Vi hade nämligen sedan länge bestämt att vi skulle spela Lasergames ett stort gäng, något som var riktigt kul. Lördagskvällen var dock lugn med indisk mat och våfflor hos finskan Carine.


Så äntligen kom söndagen, men tro inte att jag fick pusta ut för det, för i söndags bar det nämligen av hela familjen till Ia uppfödaren där vi spenderade stor del av dagen med att plocka svamp och titta på när Prinsen lekte med sin bror Burre. Det var riktigt kul. Efter utflykten till Rimbo åkte vi med Linus kompis Edvard till Ikea, vilket resulterade att vi blev 1000 kr fattigare.


Så när helgen äntligen var slut var det dags för mig att äntligen pusta ut. Under veckan som gått har jag enbart pluggat och tagit promenader i det vackra höstlandskapet - kolla bara på bilden jag tog idag på min vackra Prins. Som nu äntligen förstått att man inte skall äta svamp.  

                               image72


jag älskar hösten

image63  

Hösten har kommit till Flogstavägen. Precis som alla andra kan jag inte förstå när den plötsligt dök upp och min pelargonia på balkongen blommar som aldrig förr, precis som den vet om att den snart skall komma in för den långa vintern. Men visst är det konstigt- plötsligt började jag med halsduk och basker som vardagsplagg, den första tentan närmar sig med stormsteg och min dag fylls av ett evigt kaffe och te- drickande för att hålla igång det eviga pluggandet, vad hände liksom? Men dagarna är trots allt fina och fylls av Prinsen förståss.
image64



Hans dagar fylls till skillnad från mina med äventyr av alla de slag. Även de dagar då han egentligen skall sova några timmar när vi är borta lyckas han hitta på alla de konstigaste bus, som att äta upp ett gäng av mina värmeljus- ni kan tro att Linus blev orolig när han kom hem och fann en belåten valp som svalt en massa metallbitar. För er upplysning håller den lille just nu på med sin älsklingslek: att springa så snabbt man kan genom den ena delen av lägenheten till den andra och sedan slänga sig i sin hundsäng som fungerar som en ypperlig ”bounce back” för att sedan springa hela vägen tillbaka till det röda rummet. Gärna skall han ha en av sina leksaker i munnen samtidigt och då försöka skälla med munnen stängd. Annars håller den lille på att bli riktigt stor och han charmar alla som kommer i hans väg med sina gigantiska öron. På valpskolan vet alla vem Prinsen är, och frågar alltid ” har hans öron inte blivit lite större”. Jag och Linus tycker för det mesta att det är mysigt att alla älskar den lilla korven, men han håller på att bli fasligt bortskämd av alla våra vänner och bekanta som låter honom bete sig precis som han vill.



Idag har han dock varit väldigt snäll, antagligen på grund av det dåliga vädret och det faktum att vi igår var ute på en långpromenad med Prinsens nya bästis Muskot, en ettårig Lagotto hane. Muskot som ägs av min klasskompis Anders betedde sig som en riktig storebror och visade Prinsen hur man skulle uppföra sig och hur man bär sig åt för att äta blåbär, något vi misslyckades med förra helgen. Prinsen var otroligt glad, trots att han för övrigt är ur gängorna då hans sylvassa valptänder håller på att lossna. Våra skor har hitintills skonats med det är bara en tidsfråga innan han äter upp möblerna.
image65


Nu gott folk är det läggdags och vila inför den jobbiga veckan jag har framför mig med: seminarium, redovisning och tenta. Nästa helg skall vi dock äntligen hälsa på hos Prinsen uppfödare och då åter få träffa Prinsens Morfar, Mamma, plastsystrar och äkta syster.
image66

och så lite mer bilder förståss :)

  

RSS 2.0